Meny

Nyheter

  Gamle hus og ENØK - seminar om energieffektivisering i gamle hus 13. oktober

  Der er fristende for mange huseiere å sette i gang med etterisolering, utskifting av gamle vinduer og andre ENØK-tiltak i sine gamle hus. Kampanjene som oppfordrer til disse tiltakene er mange og overbevisende - men er det alltid riktig på bruke moderne energieffektiviseringstiltak på gamle bygninger?

   

  Verneverdien på gamle hus forringes ved utskifting av gamle bygningsdeler. Men hva skjer med bygningsbiologien? Hvilke senvirkninger kan oppstå ved innføring av nye materialer og metoder i gamle hus?

   

  Vi tar opp dette temaet sammen med Mycoteam, Riksantikvaren, malermester Klaveness og miljørådgiver og ovnsekspert Petter Øijord på vårt fagseminar 13. oktober på Buskerud bygningsvernsenter. Seminaret er rettet mot byggesaksbehandlerne i kommunene, men er åpent for alle interesserte. Lenke til program nederst på siden.

   

  Deltakeravgift er på kr. 500,-

   

  Påmelding til post@buskerudbygningsvern.no innen 10. oktober

  Last ned Gamle_hus_enok_13oktober2011.pdf

I opplæringsprogram for håndverkere er lafting sentralt. For å kunne sette i stand laftehus må grunnleggende kunnskap om håndlaft være til stede. Deltakerne i programmet lafter et kursbygg utenfor soldatbrakka. Foto: Turid Kolstadløkken

 
Telefon 32 80 86 66